IJSkoudbier.nl heeft op dit moment een winterstop!

IJSKOUD BIER IN Drachten & Surhuisterveen

De bierkoerier van Drachten & Surhuisterveen

Speciaal bier, weer eens wat anders!

Speciaal bier is bier wat in de volksmond niet wordt gezien als ‘normaal’ pilsener bier. Bier wat dus afwijkt van Amstel, Heineken of Hertog Jan./p>

Speciaal bier bestaat uit alle soorten bier wat op een afwijkende manier wordt gebrouwen van het normale pilsener bier. Vaak zitten hier dus andere ingrediënten in en is de bereidingswijze anders. Uiteindelijk heeft speciaal bier zijn eigen unieke smaak en dit wordt door veel bierliefhebbers gewaardeerd./p>

Hieronder leggen we van een aantal bekende soorten uit hoe ze worden gebrouwen en wat het biertje uniek maakt. Heb je hierna toch nog vragen over ons assortiment speciaal bieren? Twijfel dan niet en neem gerust contact met ons op!

  • Ruim assortiment.
  • Binnen 30 minuten thuis geleverd.
  • Regelmatig vernieuwende biertjes

Wat is Dubbel bier?

Geschikt voor: Mensen die houden van zoet

Dubbel is een donker biertje met een zoetige afdronk. De karamelsmaak van de mout komt erg goed na voren. Het alcohol percentage van dubbel bier zit meestal iets hoger dan dat van pilsener bier en is bij uitstek geschikt om mee te borrelen.

Dit gerecht past goed bij zoete hapjes en borrelplankjes. Denk hierbij aan veel kaas soorten, gegrild vlees maar ook bijvoorbeeld bij chocolade.

Dubbel bier is een speciaal bier en gist op traditionele manier na op de fles. Om het gist van het bier te scheiden dien je het bier rustig uit te schenken in een hoek van 45 graden en het laatste beetje bier in de fles te laten.

Wat is Tripel bier?

Geschikt voor: Weer eens wat anders dan Heineken!

Goudkleurig, krachtig bier. Anders dan IPA is dit biertje meestal niet zo zoetig en kruidig. Het bier is dan meestal ook scherp bitter van smaak. Dit type bier heeft ook een hoog alcohol percentage(hoger dan bijvoorbeeld dubbel).

Tripel bier is een speciaal bier en gist op traditionele manier na op de fles. Om het gist van het bier te scheiden dien je het bier rustig uit te schenken in een hoek van 45 graden en het laatste beetje bier in de fles te laten.

Wat is Quadrupel bier?

Mensen die houden van sterke biertjes(deze hakt erin)!

Heb je thuis een stevig gerecht gemaakt(rood vlees) dan is quadrupel geschikt om hierbij te nuttigen. Quadrupel is enorm krachtig bier met volle tonen(maar weinig kruiden/hop). Het alcohol percentage zit gemiddeld rond de 10% en wordt daarom ook wel ‘gerstenwijn’ genoemd. Drink dit biertje rustig en met respect zodat je er optimaal van kunt genieten!

Quadrupel bier is een speciaal bier en gist op traditionele manier na op de fles. Om het gist van het bier te scheiden dien je het bier rustig uit te schenken in een hoek van 45 graden en het laatste beetje bier in de fles te laten.

Wat is IPA bier?

Geschikt voor: Mensen die houden van kruidig en pittig.

IPA oftewel India Pale Ale is een sterk- en aromatisch bier. Door de toevoeging van extra hop en suikers is het bier kruidachtig(hoppig) en zoetig van smaak.

Dit bier is bij uitstek geschikt om mee te borrelen, maar wat minder geschikt voor een stap avond(hoog alcohol percentage). IPA kan het best gecombineerd worden met kruidig en pittig eten. De smaken van de IPA komen dan het best tot zijn recht.

IPA bier is gefilterd en hoef je dus niet te scheiden van het gist in de fles. Je kan dit biertje dus in één keer uitschenken.

Direct bestellen

Deze bierkoerier is nu nog niet open. Als je nu bestelt krijg je op geleverd. Bekijk hier de openingstijden.